INFORMACE K ZAČÁTKU ŠKOLNÍHO ROKU 2024/2025

Vážení rodiče, milí žáci, těšíme se na Vás v novém školním roce.

Co nás v září čeká?
Vyučování začíná v pondělí 2. září 2024 v 8 hodin. Ke škole ráno jede autobus č. 410 a školní spoj č. 414. Děti ve škole dostanou mimo jiné informaci o sešitech a pomůckách potřebných k výuce. Výuka bude ukončena v 8.45 h.  První den školy se obědy vydávají od 10 hodin. Informaci, do které třídy budou chodit žáci 6. tříd, obdrží rodiče šesťáků mailem v posledním srpnovém týdnu.

Žáci, kteří nepůjdou na oběd, mohou jít hned po ukončení výuky domů.
Žáci, kteří chodí na obědy, zůstávají do 10 h s vyučujícím ve třídě, jdou s ním na oběd a po obědě odcházejí domů.
Žáci, kteří budou přihlášeni do školní družiny, zůstávají ve třídě, jdou na oběd s  vyučujícím, a v 11.35 h odcházejí do družiny s paní vychovatelkou.

Rekonstrukce střechy: Školní dvůr může být nepřístupný, zastavěný lešením kvůli rekonstrukci střechy, k parkování či vyložení dětí lze využít blízkou ulici U Zborůvky.

Skříňky: Žáci dostanou přidělenou skříňku na chodbě na odkládání kabátu a obuvi, a žáci 2. stupně také skříňku na učebnice a osobní věci ve třídě. Na první den školy žákům stačí přezůvky, které si mohou nechat ve své skříňce na chodbě. O klíče od těchto skříněk se starají až do konce docházky na tuto školu. V mimořádném případě (zapomenutí klíčku doma) má náhradní klíč třídní učitel a paní školnice, žák může požádat o otevření.

Zdravotní omezení, změny: Pokud u někoho nastala změna v osobních údajích, např. bydlišti, telefonním čísle, zdravotní pojišťovně, je nutné to nahlásit třídnímu učiteli v prvním nebo následujících dnech, aby údaje školy byly aktuální.

Prosíme, abyste oznámili případné zdravotní omezení, změnu zdravotní způsobilosti dítěte v hodinách tělesné výchovy či jiných předmětech a předložili doporučení lékaře, máte-li jej.

Stravování pro nové žáky: Pokud chcete mít oběd už první den školy, ke stravování se ve školní kuchyni na ZŠ Moravské můžete přihlásit po telefonické domluvě už v posledním týdnu v srpnu. Pracovníci ZŠ Moravské budou v naší jídelně na Frýdecké v pondělí 2. 9. od 8.30 do 9.30, lze si u nich zakoupit čip (stojí 130,- Kč) a také obědy na celý měsíc (900 Kč). Měl by u toho ale být přítomen zákonný zástupce žáka. Pokud rodiče nemohou být ten den ve škole, měli by obědy přihlásit přímo na ZŠ Moravské.

Školní družina
Zápis do školní družiny pro žáky 1. - 4. ročníku se koná 2. září 2024 od 6.00 do 15.30 h. v prostorách školní družiny. V případě volných míst můžeme přijmout i několik žáků 5. ročníku.
Dítě může jít do družiny už v pondělí 2. 9., ale pouze pokud jej v tento den zákonný zástupce osobně přihlásil (odevzdal vyplněnou přihlášku). Provoz školní družiny pro přihlášené děti je vždy od 6.00 do 16.30 h.

Organizace školního roku 2024/2025
Ve školním roce 2024/2025 bude vyučování probíhat v těchto třídách:
ZŠ ul. Frýdecká:     1.A, 2.A, 3.A, 4.A, 5.A, 6.A, 6.B, 7.A, 7.B, 8.A, 9.A, 9.B
ZŠ ul. Občanská:    1.B (= 1., 2. a 3. ročník)

Kroužky: Nabídka kroužků bude zveřejněna na začátku školního roku. Bude nabídnuta žákům ve třídách a vyvěšena na www stránkách školy. Také nábor na hru na hudební nástroje, vedenou odbornými učiteli ZUŠ, se uskuteční v prvních dnech nového školního roku.

Informace pro rodiče žáků se speciálními vzdělávacími potřebami
Škola umožňuje integraci žákům se speciálními vzdělávacími potřebami. Pokud rodiče chtějí požádat o výuku podle individuálního vzdělávacího plánu, prosíme o doložení písemné žádosti co nejdříve, nejpozději do 30. září. Speciálně pedagogickou péči poskytuje v dotaci určené odborným posudkem školní speciální pedagog.

Poskytování poradenských služeb ve škole
Poradenské služby zajišťuje výchovný poradce ve spolupráci se speciálním pedagogem, metodikem prevence, vedením školy, třídními učiteli a dalšími pedagogickými pracovníky.
Zaměření poradenských služeb:
- poradenství žákům v oblasti učebních postupů, stylů a strategií, poradenství rodičům žáka v oblasti výchovy a vzdělávání
- poradenství při školní neúspěšnosti
- poradenství při prevenci a řešení sociálně patologických jevů - pomoc žákovi a rodině, třídě, učitelům
- poradenství žákům v obtížných životních situacích, žákům přicházejícím z jiné školy
- kariérové poradenství - volba střední školy, podpora přípravy k přijímacím zkouškám, volba učebního oboru

Konzultační hodiny výchovného poradce, metodika prevence a speciálního pedagoga budou zveřejněny na začátku školního roku na stránkách školy.

VŠEM PŘEJEME PĚKNÝ ZAČÁTEK NOVÉHO ŠKOLNÍHO ROKU!

zpět na seznam
zobrazit všechny aktuality
Jídelna

přístup k systému objednávání stravy

Družina

kontakty, vyzvedávání dětí, provozní informace, rozpis oddělení

Výstavy

aktuální vyhodnocení mezinárodní výstavy

*

výstava v prostorách školy

Měsíční plán

kalendář akcí ve škole i mimo ni

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.